Preskoči na glavni sadržaj

Ljubavna odiseja Tatjane Božić u natjecateljskom programu Rotterdama

Nizozemsko-hrvatska dokumentarna koprodukcija Ljubavna odiseja redateljice Tatjane Božić (Factum) odabrana je u natjecateljski program prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, čije će se 43. izdanje održavati od 22. siječnja do 2. veljače 2014. godine.

Redateljica Tatjana Božić odrastala je u Hrvatskoj do rata, a kasnije se preselila u Nizozemsku. Ljubavna odiseja njezin je dugometražni prvijenac u kojem je kao temu uzela vlastiti ljubavni život. Film je opisan kao (tragi)komičan i beskompromisan pokušaj redateljice da kroz preispitivanje prošlih ljubavnih veza spasi onu u kojoj se trenutno nalazi. Hrvatski koproducent filma je Factum, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ljubavna odiseja jedan je od pet dosad objavljenih (i 15 najavljenih) naslova odabranih za prikazivanje u natjecateljskom programu prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, gdje će se natjecati za nagradu Hivos Tigar. Dugometražni natjecateljski program Rotterdama prikazuje prve i druge filmove, a u selekciji ima naglasak na rodnim hibridima te inovativnom, često i avangardnom redateljskom pristupu. Zbog izrazito bogatog filmskog programa i razvijenog industrijskog dijela (CineMart) Rotterdam svake godine posjeti velik broj filmskih profesionalaca zbog čega ga se ubraja u festivale prve kategorije.

43. izdanje Međunarodnog filmskog festivala Rotterdam održavat će se od 22. siječnja do 2. veljače 2014. godine, a ostatak programa bit će objaviljen do 15. siječnja. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.