Preskoči na glavni sadržaj

Ljubavna odiseja Tatjane Božić u kinima u Francuskoj

Dugometražni dokumentarni film Ljubavna odiseja autorice Tatjane Božić, nastao u koprodukciji nizozemskih kuća Witfilm, IKON, Zelovic Productions te hrvatskog Factuma, u srijedu 3. veljače kreće u distribuciju u Francuskoj.

Do sada je film imao samostalnu kinodistribuciju u Hrvatskoj, Sloveniji i Nizozemskoj, a imali su ga priliku vidjeti i gledatelji u Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i Mađarskoj.

Film prati redateljicu kako posjećuje svoje bivše partnere i pokušava otkriti zašto nema sreće u ljubavi i ne uspijeva održati nijednu romantičnu vezu. Tatjana je čvrsto odlučila pokušati spasiti vezu s najnovijim u nizu muškaraca svog života, Nizozemcem Rogierom, pa kreće tragom bivših partnera u Moskvu, Hamburg, London i Zagreb kako bi spoznala svoje greške iz prošlosti. Scenarij potpisuju Tatjana Božić i Alexander Goekjian, kameru Ton Peters, montažu Boudewijn Koole, a glazbu Alex Simu.

Ljubavna odiseja premijerno je prikazana u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu u siječnju 2014. godine, nakon čega su uslijedila festivalska prikazivanja i nagrade u Sarajevu, Kijevu, Beču, Beogradu, Amsterdamu te na 12. Liburnia Film Festivalu, gdje je Tatjana Božić osvojila nagradu za najbolju režiju, a Boudweijn Koole za najbolju montažu. Posebno priznanje filmu donijela je nominacija za Gouden Kalf Award, ekvivalent nizozemskom Oscaru, gdje je Koole ponovno slavio kao najbolji montažer. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.