Preskoči na glavni sadržaj

Ljeto u mreži: Tarzan, Moj prijatelj robot i Mačke u muzeju u 30 kina diljem zemlje

Ovogodišnji program Kino mreže "Ljeto u mreži" posvećen je filmovima za mlade i djecu, u kojima će uživati i odrasli. Od 1. srpnja do 1. rujna na programu su tri filma koja će se prikazivati u 30 neovisnih kina diljem zemlje. 

Od 1. srpnja do 1. rujna na programu "Ljeto u Mreži" je animirani Disneyjev obiteljski film Tarzan koji se prikazuje u čast 25 obljetnica od prvog prikazivanja. Na programu su i obiteljski animirani film koji je ove godine bio u nominacijama za Oscara, a osvojio je srca publike diljem svijeta i osvojio brojne nagrade, Moj prijatelj robot te Mačke u muzeju, koji prati avanture mačka Vincenta i njegovog prijatelja miša Mauricea koji se u glasovitom muzeju Ermitage bore protiv poplave, pokušavaju zaštititi umjetnine od štetočina, a istovremeno rješavaju misterij krađe slike Mona Lise.

Tarzan, jedan od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena ovog ljeta, slavi  25. obljetnicu. Film je obilježen živopisnom animacijom koja koja kombinira klasičnu crtanu tehniku s pionirskim kompjuterskim efektima, oživljavajući ovu dinamičnu priču o prijateljstvu, hrabrosti i otkriću. 

Moj prijatelj robot odvija se u ritmu živopisnih osamdesetih na Manhattanu, a istražuje duboke veze i krhkost prijateljstva. Riječ je o filmu koji je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma za 2024. godinu, te je i dobitnik nagrade Europske filmske Akademije te prestižnih španjolskih Goya nagrada za najbolji adaptirani scenarij i animirani film. Stvorio ga je nagrađivani redatelj Pablo Berger, poznat po filmu Snjeguljica. 

Mačke u muzeju epski je animirani film u kojem pratimo neobično prijateljstvo između mačka Vincenta i miša Mauricea. Uzbudljiva je to priča o hrabrosti, prijateljstvu i ljubavi, ispričana kroz šarmantan svijet mačaka koje žive i rade u jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja. 

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 30 neovisnih kina diljem zemlje:

Centar za kulturu Čakovec, Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Kino Mediteran (Bol), Kino 30. svibnja (Daruvar), Kinematografi Dubrovnik (Ljetno kino Lapad), Kino Korzo (Gospić), Kino Mediteran (Hvar), Kino Ivanec, Kino Mediteran (Jelsa), Kino Mediteran (Komiža), Centar za kulturu Korčula, Kino Krapina, Kino Moslavina (Kutina), Pučko otvoreno učilište Križevci, Kino Labin, Kino Mediteran (Lastovo), Kino Mediteran (Makarska), Kino Nova Gradiška, Kino Marof (Novi Marof), Kino Novska, Kino Pazin, Kino Valli (Pula), Kino Rab, Kino Samobor,  Kino Slatina, Kino Mediteran: Ljetno kino Bačvice (Split), Kino Mediteran (Supetar), Kino Gaj (Varaždin), Kino Gorica (Velika Gorica), Kino Zabok .

Raspored projekcija možete pronaći na internetskim ili Facebook stranicama svakog kina koje sudjeluje u programu, ali i na stranicama Kino mreže.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.