Preskoči na glavni sadržaj

Ljetnikovac Damira Čučića u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Marseilleu

Dugometražni film Damira Čućića Ljetnikovac, nastao u produkciji kuće Spiritus Movens, uvršten je u međunarodnu konkurenciju Međunarodnog filmskog festivala u Marseilleu – FIDMarseille, koji se održava od 10. do 16. srpnja 2018. godine. Nagrađivani dokumentarni film Nebojše Slijepčevića Srbenka također se našao u službenoj selekciji festivala, u programu izvan konkurencije nazvanom 'Doc Alliance Selection'.

Ljetnikovac redatelja Damira Čučića će na 29. Međunarodnom filmskom festivalu u Marseilleu – FIDMarseille 2018. ujedno imati i svjetsku premijeru. Festival se održava od 10. do 16. srpnja u francuskom Marseilleu, a Ljetnikovac je jedan od 15 naslova uvrštenih u međunarodnu konkurenciju. 

'Jako smo sretni što će film imati premijeru na tako važnom festivalu i vjerujemo da je to tek početak izvrsne festivalske distribucije', rekla je producentica Zdenka Gold iz Spiritus Movensa.

Dugometražni igrani film Ljetnikovac prati slijepog snimatelja dokumentarnih radiodrama, Vojina, koji protagoniste svojih audio radova prima u praznom hotelu izvan sezone. S njima snima nekoliko razgovora u kojima arheološki precizno prolaze ruinama traumativnih djetinjstava. 

Film Ljetnikovac režirao je Damir Čučić, koji potpisuje i scenarij. Kamerom je upravljao Boris Poljak, a film je montirao Slaven Zečević. Dizajner zvuka je Ranko Pauković, autor glazbe je Goran Štrbac, dok je za scenografiju bila zadužena Jana Piacun, a Morana Cerovec za kostimografiju. Uloge u filmu tumače Vojin Perić, Marina Redžepović, Damir Radić i Krunoslav Heidler

'FID Marseille je bio ciljan kao prvi festival na koji će film Ljetnikovac biti prijavljen. Obzirom da sam 2014. godine bio na festivalu dojmio me se rodovski vrlo otvoren program. Gledao sam dokumentarce, igrane i eksperimentalne filmove u ravnopravnim ulogama. Upravo onako kako i sam gledam na film – da on ne poznaje granice', rekao je redatelj Damir Čučić. 

Osim Ljetnikovca, na FIDMarseillu će se prikazati i nagrađivani dokumentarni film Nebojše Slijepčevića Srbenka i to u programu izvan konkurencije nazvanom 'Doc Alliance Selection' u sklopu 'Seances Speciales'. Film je nastao u produkciji Restarta, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Gradovi Rijeka i Zagreb te Kreativna Europa, potprogram MEDIA. 

Više detalja o FIDMarseilleu možete pronaći na njihovoj službenoj stranici

Naslovne fotografije: scene iz filmova Ljetnikovac, Srbenka

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.