Preskoči na glavni sadržaj

Ljetni program Kina Europa: premijere, reprize i besplatni program Bibijada za najmlađe

Kino Europa i i Zagreb Film Festival i ovog ljeta organiziraju filmski program namijenjen djeci, Kino Bibijada, koji donosi pažljivo odabrane filmove za djecu - i to potpuno besplatno! Svake srijede i nedjelje u 17 sati najmlađi posjetitelji, kao i njihovi odrasli pratitelji imat će priliku na ukupno 24 projekcije pogledati sedam filmskih naslova prikazanih tijekom godine u sklopu redovnog programa Kina Bibijada te projekcije animiranih filmova o Baltazaru za najmlađe. 

Ljetni praznici u Kinu Bibijada počinju u srijedu 15. lipnja i trajat će sve do 3. rujna, a projekcije se održavaju svake srijede i nedjelje u 17h sati. Već tradicionalno tijekom trajanja ljetnog programa prikupljat će se radovi mlade publike inspirirani odgledanim filmovima, te će prije zadnje projekcije, u subotu 3. rujna, biti organizirana izložba dječjih radova gdje će Kino Europa nagraditi najvjernije posjetitelje.

Filmovi iz ljetnog programa namijenjeni su dobnim skupinama od 3+, 7+, 8+, 12+ i 14+, iako će ove tople, duhovite, dirljive i poticajne ljudske priče nesumnjivo biti zanimljive svim generacijama.

Ulaz na projekcije je besplatan, uz prethodno preuzimanje besplatnih ulaznica na blagajni kina.

Filmovi i raspored projekcija:

  • Nevidljivi dječak (Italija, 100', 12+, titl): 15.6., 20.7., 31.8.
  • Mali princ (Francuska, 108', 7+, titl): 22.6., 24.7., 10.8.
  • Pjesma mora (Irska, 93', 7+, titl): 29.6., 3.8., 24.8.
  • Dječak i svijet (Brazil, 80', 7+, nema dijaloga): 10.7., 21.8.
  • Operacija Arktik (Norveška, 95', 8+, titl): 26.6., 27.7., 17.8.
  • Genijalni mladi um (Velika Britanija, 111', 14+, titl): 13.7.
  • Oddball (Australija, 95', 7+, titl): 6.7., 7.8., subota 3.9.
  • Baltazar 1-6 (Hrvatska, 60', 3+): 19.6. (1), 3.7. (2), 17.7. (3), 31.7. (4), 14.8. (5), 28.8. (6)

Pokrenut u lipnju 2014. kao cjelogodišnji program u kinu Europa, Kino Bibijada predstavlja svojevrsni nastavak programa Bibijada koji se već desetu godinu zaredom odvija u sklopu Zagreb Film Festivala. Djeca koja su godinama dolazila na ZFF-ovu Bibijadu prepoznala su program Kina Bibijada kao priliku za uživanje u gledanju odabranih filmova iz cijeloga svijeta tijekom čitave godine. U školskoj godini 2015./2016. programe Kina Bibijada u kinu Europa, Bibijadu i Bib Plus na ZFF-u i prvo izdanje KinoKino Festivala posjetilo je preko 7800 djece.

Program Kino Bibijada podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ljetni program kina Europa: reprize, premijere, projekcije s engleskim titlovima...

Osim programa namijenjenog djeci, ljeto u kinu Europa donosi program ‘Propustili ste, pogledajte!’ koji prikazuje gotovo 50 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa. Uz hit ostvarenja europske kinematografije, na programu će biti i niz hrvatskih filmova, poput Zvizdana Dalibora Matanića, Život je truba Antonija Nuića, komedije Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana Gorana Viteza i S one strane Zrinka Ogreste.

No, filmsko ljeto u kinu Europa nije rezervirano samo za reprizne naslove: svoju redovnu kinodistribuciju u ljetnim će mjesecima imati i nekoliko novih naslova: triler Rasprskavanje (A Bigger Splash) talijanskog redatelja Luce Guadagnina, film Ma ma Julija Medema u kojoj glavnu ulogu tumači Penélope Cruz, biografski film Pelé: legenda je rođena o slavnom brazilskom nogometašu, dokumentarni film Janis o glazbenoj ikoni hippie generacije te novi film Branka Schmidta, Imena višnje.

Većina ovih filmova, točnije oni koji su nastali izvan engleskog govornog područja, prikazat će se i uz titlove na engleskom jeziku u sklopu ljetnog programa ‘Subtitled T-days’. Riječ je o ljetnoj verziji redovnog godišnjeg programa ‘Subtitled Tuesdays’ koji već drugu godinu zaredom, kao odgovor na potrebe sve brojnije inozemne publike, na veliko platno kino Europa svakog utorka donosi filmove s dvojezičnim (hrvatsko-engleskim) titlovima.

Naslovna fotografija: prizor iz filma Imena višnje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.