Preskoči na glavni sadržaj

Liburnia uplovljava u Zagreb

Pobjednički filmovi lanjskog Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, u veljači kreću na filmsku turneju Hrvatskom pod nazivom Liburnia uplovljava, a prva stanica je Zagreb.

U Dokukinu KIC u subotu i nedjelju, 11. i 12. veljače, u terminima od 18 i 20 sati zagrebačka će publika upoznati najbolje dokumentarce 14. Liburnia Film Festivala i njihove redatelje te članove ekipa filma, dobitnike nagrade za montažu i dizajn zvuka.

Film koji u subotu otvara program je Slobodni redatelja Tomislava Žaje, dobitnik LFF-ove nagrade za najbolju režiju.

U programu je i film koji je proglašen najboljim na 14. LFF, Dum spiro spero Pere Kvesića; zatim Kratki obiteljski film Igora Bezinovića, dobitnik nagrade za najbolji regionalni film; Turizam! Tonćija Gaćine koji je nagrađen za najbolju montažu; te Iza lica zrcala Katarine Zrinke Matijević, dobitnik LFF-ovog posebnog priznanja žirija te nagrada za najbolju fotografiju i dizajn zvuka

Program 'Liburnia uplovljava u Zagreb' u nedjelju zatvara dobitnik nagrade LFF-ove publike, talijansko-hrvatska koprodukcija Tanka linija redateljica Nine Mimica i Paole Sangiovanni. O filmu će govoriti hrvatska producentica Dijana Mlađenović.

Grupna ulaznica za oba dana iznosi 35 kuna, za jedan slot 15 kuna, a za dva slota 22 kune. Moguće ih je nabaviti na blagajni kina dok je rezervacije moguće izvršiti na ovoj poveznici

Program Liburnia uplovljava u Zagreb organiziraju Udruga Liburnia Film Festival i Restart.

 Raspored projekcija:  

Subota, 18h
Slobodni (Tomislav Žaja, HR, 73’) + Q&A Tomislav Žaja

Subota, 20h
Kratki obiteljski film (Igor Bezinović, HR, 21’) + Q&A Igor Bezinović i Leon Rizmaul
Dum spiro spero (Pero Kvesić, HR, 52') + Q&A Pero Kvesić

Nedjelja, 18h
Iza lica zrcala (Zrinka Matijević, HR, 42’) + Q&A Zrinka Matijević, Vesna Biljan Pušić i Ivan Zelić
Turizam! (Tonći Gaćina, HR, 51’) + Q&A Tonći Gaćina i Jan Klemsche

Nedjelja, 20h
Tanka linija (Nina Mimica, Paola Sangiovanni, HR 80’) + Q&A Dijana Mlađenović

Naslovne fotografije: kadrovi iz filmova Kratki obiteljski film, Dum spiro spero, Turizam!

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.