Preskoči na glavni sadržaj

Libertas Film Festival najavio novi festivalski koncept

Nakon šest održanih izdanja, Libertas Film Festival & Forum u 2011. kreće s izmijenjenim konceptom i novim terminom održavanja. Sedmo festivalsko izdanje održat će se od 11. do 17. travnja 2011. u Dubrovniku, a uz neizostavne filmove program je bogatiji za čak pet radionica i jedan filmski forum.

Novim konceptom Libertas Film Festival želi proširiti svoju edukativno-profesionalnu platformu na kojoj će okupiti filmske profesionalce iz regije koji će na jednom mjestu moći razmijeniti poslovne ideje i iskustva.

Filmovi u različitim programima prikazivat će se u kinu Sloboda i u kinu Valamar Lacroma. U glavnom filmskom programu organizatori najavljuju europske kandidate za Oscara u kategoriji stranog filma, dok je program kratkometražnih filmova posvećen kinematografijama Švicarske i Kosova. Također organizatori najavljuju program suvremenog hrvatskog kratkometražnog filma, a nastavlja se i s programom Fokus koji je ove godine posvećen Slovačkoj.

Libertasov filmski Forum održat će se u subotu, 16. travnja u prostorima hotela Valamar Lacroma, a neke od tema Foruma bit će digitalizacija art kina u regiji, promocija europskog i nezavisnog filma u regiji, svjetska animacija u kratkoj formi i ko-produkcije u regiji.

Ističemo kako svi autori i producenti do 10. ožujka 2011. na festivalsku adresu mogu prijaviti svoje kratkometražne filmovi do 30 minuta trajanja, a zanimljivo je kako će svi selektirani filmovi biti prikazani i na internacionalnoj platformi MUBI.com, zajedno s filmovima prikazanima na svjetskim festivalima poput Cannesa, Toronta, Berlina i drugih.

Festival također, u suradnji s uglednim međunarodnim filmskim i kulturno-obrazovnim organizacijama, European Film Promotion, Nisi Masa, Hrvatski filmski savez, Nest Cultural Association i drugima, pokreće pet filmskih radionica koje će se održati za vrijeme trajanja festivala: Scenaristička radionica, Animacijska radionica, Radionica filmske kritike, Radionica art kina i Radionica direktora fotografije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionice do 10. ožujka 2011., a sve detalje i uvjete prijava na pojedinu radionicu možete pronaći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.