Preskoči na glavni sadržaj

Levitacija Marka Meštrovića nagrađena u St. Louisu 

Levitacija Marka Meštrovića najbolji je kratkometražni film Međunarodnog filmskog festivala Whitaker u St. Louisu. 

Animirano-eksperimentalni film Levitacija osvojio je jednu od glavnih nagrada u St. Louisu, onu za najbolji međunarodni kratkometražni film.

Festival je prikazao zavidan broj filmova: čak 447 u 270 programa, a od toga 264 kratkometražnih. Više od 70 zemalja sudjelovalo je na festivalu, a čak 125 filmaša posjetilo je svoju filmsku projekciju. Tako kažu brojke na internetskoj stranici festivala koji je prije dva dana nagradama zaključio svoje 24. izdanje koje se održavalo od 4. do 15. studenog. Najboljim kratkometražnim dokumentarnim filmom proglašen je The Surrender u režiji Stephena Mainga, a najboljim animiranim filmom Borrowed Time redatelja Andrewa Coatsa i Lou Hamou-Lhadja

Levitacija je nastala u produkciji Kreativnog sindikata, a za distribuciju i promociju zadužen je Bonobostudio. Film se, između ostalog, prikazivao u konkurencijama prestižnih svjetskih festivala, primjerice Oberhausenu i Animafestu, a ovo mu je sedma osvojena nagrada.

Uz Levitaciju na festivalu se prikazala i višestruko nagrađivana animirana manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren

Ostale detalje potražite na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.