Preskoči na glavni sadržaj

Levitacija i Arheo 29 na festivalu u Oberhausenu

Animirani film Levitacija autora Marka Meštrovića uvršten je u službenu konkurenciju 61. međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu, najstarijeg festivala kratkog metra u Europi, koji će se održati od 30. travnja do 5. svibnja. U popratnom programu festivala, posvećenom 3D filmu, bit će prikazan Arheo 29 Vladislava Kneževića.

Animirani film Levitacija šesti je animirani film Marka Meštrovića, autora koji uz proizvodnju vlastitih filmova radi kao stručni suradnik na Odsjeku za film i video Umjetničke akademije u Splitu i svira bubnjeve u Cinkušima. Levitacija je film o sili koja prkosi gravitaciji, a zbog koje stvari ponekad postanu lake kao pero ili brod na jedra. Animaciju i scenarij potpisuje Marko Meštrović, 3D modeliranje Martina Meštrović, a zvuk i dizajn zvuka Natko Stipaničev i Boris Wagner. Film je snimljen 2014. godine u produkciji Kreativnog sindikata, a za distribuciju je zadužen Bonobostudio. 

Festival u Oberhausenu ove se godine u popratnim programima bavi 3D filmovima, pa će publika moći vidjeti još jedan hrvatski naslov, film Arheo 29 Vladislava Kneževića koji potpisuje režiju, scenarij i fotografije. Animaciju potpisuje Mario Kalogjera, glazbu Viktorija Čop, a produkciju Vanja Andrijević iz Bonobostudija. Film prikazuje burnu 1929. godinu - trenutak prije globalne svjetske krize, zatišje između ratova, a dosad je prikazan na dvadesetak međunarodnih festivala te je osvojio Oktavijana za najbolji eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma 2010. godine. 

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu jedan je od najvažnijih i najstarijih svjetskih manifestacija posvećenih ovoj filmskoj formi. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.