Preskoči na glavni sadržaj

Lavina Stanislava Tomića od 5. listopada u kinima

Otkačena komedija Lavina redatelja Stanislava Tomića 5. listopada stiže na domaća kino platna. Riječ je o naslovu koji se na bizaran i ironičan način poigrava s malograđanštinom, s queer elementima (homoseksualnosti, transseksualnosti, dvospolnosti), sve na potpuno groteskan i nekorektan način.

Uz paletu nekonvencionalnih i izuzetno zabavnih likova, niz bizarnih situacija i zaokreta, Lavina propituje seksualne tabue i predrasude.

Glavni lik filma je Franjo (tumači ga Matavulj) koji je nenadano nestao u lavini. Za sobom je ostavio dvije supruge i dvije kćeri, s kojima je vrlo očito živio u poligamiji. Nakon sahrane, Franjo se sasvim neočekivano vraća iz mrtvih i nevoljko objavljuje da je njegov instruktor skijanja odnedavno i njegov – dečko. Franjina objava izaziva novu lavinu događaja i bizarnih reakcija likova iz njegove obitelji i okoline.

U glavnoj ulozi ove zabavne komedije nastupa Stojan Matavulj, dok glavnu žensku ulogu tumači Robert Ugrina. U ostalim ulogama nastupaju Ksenija Marinković, Ana Maras Harmander, Sara Stanić, Nina Violić, Borko Perić, Žarko Radić, Goran Grgić, Miran Kurspahić i Sven Jakir

Osim režije, Stanislav Tomić uz Tomislava Hrpku i Maria Marka Krcea potpisuje i scenarij, za kameru je bio zadužen Mario Marko Krce, a za montažu Tomislav Pavlic. Film nastaje u produkciji Alka - filma i koprodukciji Propeler filma, a distributer je 2i Film. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Lavina

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.