Preskoči na glavni sadržaj

Lana Matić odabrana za program usavršavanja ACE Producers

Lana Matić iz Propeler Filma s projektom Danisa Tanovića Prije ljeta odabrana je za sudjelovanje u programu usavršavanja ACE Producers.

Ove godine ACE Producers je pomno odabrao 18 etabliranih nezavisnih producenata iz 17 različitih zemalja. Svi oni sudjelovat će na tri radionice vezane uz temu razvoja projekta, financijskih strategija, marketinga i distribucije, a koje će se održavati 2021. i 2022. godine, i to u Stavangeru u Norveškoj (listopad 2021.), u Varšavi u Poljskoj (studenome 2021.) te kasnije u Amsterdamu u Nizozemskoj. Također je predviđeno godišnje okupljanje producentske mreže ACE Producers u Gdanjsku u Poljskoj.

Lana Matić magistrirala je političke znanosti na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Hrvatskog udruženja filmskih djelatnika, Hrvatskog udruženja producenata i Europske filmske akademije. Producirala je mnoge filmove koji su prikazani i nagrađivani na međunarodnim festivalima poput Berlina i Cannesa, a najnoviji su Otac Srdana Golubovića nagrađen na Berlinaleu i Woodworth-Brosensov Bosonogi car prikazan u Torontu, dok je Mali Antonija Nuića bio hrvatski kandidat za Oscara.

Lana je jedna od osnivačica Zagreb Film Festivala, jednog od vodećih festivala u regiji, gdje radi kao producentica, programerka i voditeljica sekcije industrije. Bila je u upravnom odboru u vrijeme dok je Zagreb Film Festival upravljao kinom Europa u Zagrebu (2008. do 2019.), koje je Europa Cinemas 2016. godine nagradilo za najbolje programiranje.

Lana Matić četvrta je producentica iz Hrvatske odabrana za navedeni program usavršavanja. Prije nje isti su program prošli Zdenka Gold, Ankica Jurić Tilić i Siniša Juričić

Sve ostale informacije i detalje potražite na službenim stranicama programa

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE – Ureda MEDIA Hrvatske

Naslovna fotografija: Lana Matić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.