Preskoči na glavni sadržaj

Lana Barić sudjeluje u programu European Writers Desk 2022.

Lana Barić sudjeluje na ovogodišnjem izdanju programa European Writers Desk, inicijative DKE - Ureda MEDIA koja nastoji ojačati kokreaciju između scenarista, kao i njihovo povezivanje neovisno o nacionalnim i jezičnim granicama, a time i stvaranje međunarodne mreže europskih autora.

Deskovi Kreativne Europe - Uredi MEDIA okupili su 39 scenarista iz čak 15 europskih država, među kojima je svoje mjesto pronašla i Lana Barić iz Hrvatske. S ciljem da se međusobno povežu i pritom razmjenjuju znanja i iskustva prvom je sastanku  prisustvovala i kreativna producentica i scenaristica Valeria Richter, koja je sudionicima predstavila održivo pisanje.

Lana Barić hrvatska je scenaristica, redateljica, producentica i glumica. Osim nagrada i priznanja za svoje glumačke uloge, napisala je nekoliko scenarija za kratke filmove, kao i scenarij za dugometražni film Tereza37, koji joj je osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij na Pulskom filmskom festivalu 2020. Film je također osvojio dodatnih pet Zlatnih arena, uključujući Veliku zlatnu arenu za najbolji festivalski film i bio je hrvatski kandidat za Oscara. Njezin redateljski prvijenac jest kratki film Snjeguljica, za koji je napisala scenarij te igrala glavnu ulogu, a koji će se uskoro prikazivati na mnogim festivalima. Trenutno radi na scenariju pod nazivom Eva nakon pada. Bila je dopredsjednica Hrvatskog društva filmskih djelatnika od 2018. do 2022. godine te članica Hrvatskog audiovizualnog vijeća pri Hrvatskom audiovizualnom centru.

U sklopu radionice, osim online susreta u svibnju, održat će se još jedan online seminar 28. lipnja, dok krajem 2022. godine slijedi i događanje u fizičkom obliku, čiji će se datum održavanja naknadno objaviti. 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.