Preskoči na glavni sadržaj

Lana Barić nagrađena za najbolju žensku ulogu u Bruxellesu

Lana Barić osvojila je Nagradu za najbolju žensku ulogu na netom završenom 14. festivalu kratkog filma u Bruxellesu (Brussels Short Film Festival). Nagrada joj je pripala za ulogu u filmu Žuti mjesec Zvonimira Jurića, jednom od kratkih filmova iz omnibusa Zagrebačke priče u produkciji Propeler Filma.

Nakon Breze za najbolju debitanticu na Festivalu igranog filma u Puli, 2009. godine, Lani Barić ovo je druga nagrada za istu ulogu te ukupno dvanaesta nagrada za omnibus Zagrebačke priče.

Žuti mjesec osvojio je brojne nagrade na domaćim i svjetskim festivalima, uključujući Srce Sarajeva za najbolji kratki film, a bio je nominiran i za Zlatnog medvjeda u kategoriji kratkog filma na Berlinaleu 2010. godine. Kratki film Ciao mama Gorana Odvorčića bio je u službenoj konkurenciji prestižnog Festivala u Cannesu 2009., a iste godine osvojio je i Specijalnu nagradu žirija na Sarajevo Film Festivalu.

Pojedini segmenti Zagrebačkih priča - Inkasator, Špansko kontinent i Šamar osvojili su nagrade za najbolji scenarij, montažu te kameru na Danima hrvatskog filma 2010. godine, a segmentu Inkasator u režiji Igora Mirkovića tada je pripao Oktavijan za najbolji film.

Uspjeh omnibusa Zagrebačke priče, nastalog u produkciji Propeler Filma 2009. godine, potaknuo je nastajanje novog omnibusa Zagrebačke priče 2 na temu ljubavi koji se trenutno nalazi u fazi predprodukcije. Zagrebačke priče 2 činit će kratki filmovi Moj vrt po scenariju Ivana Skorina, Na kvadrat Jasne Žmak, Može neko čik bacit odozgo Josipa Viskovića, Kruške Hane Veček, Mucica - Alda Tardozzija te Al' tata, ti me voliš Sare Hribar.

Uz službenu nagradu, Lana Barić je osvojila i pripadajućih 1000 eura.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.