Preskoči na glavni sadržaj

Krugovi Srdana Golubovića od danas na Sundanceu

Na programu jučer započetog Sundance Film Festivala premijerno će biti prikazana hrvatska manjinska koprodukcija Krugovi u režiji Srdana Golubovića u hrvatskoj koprodukciji Propeler filma. Nakon Sundancea, Krugovi će biti prikazani u programu Forum prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Jučer je u Park Cityju u američkoj saveznoj državi Utah počeo Sundance Film Festival, najveći i najznačajniji američki festival nezavisnog filma. U Međunarodnoj konkurenciji igranog filma ove se godine prikazuje hrvatska manjinska koprodukcija Krugovi u režiji Srdana Golubovića s Leonom Lučevom u jednoj od naslovnih uloga. Film čiji je hrvatski koproducent Propeler film prikazuje se 18., 19., 20., 23. i 25. siječnja na nekoliko lokacija.

Nakon Sundancea, Krugovi će biti prikazani u programu Forum prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Podsjetimo, u istom programu prikazat će se i hrvatski film Obrana i zaštita u režiji Bobe Jelčića koji je nedavno predstavljen na konferenciji za medije u Hrvatskom audiovizualnom centru.

Krugovi su suvremena priča o jednom herojskom djelu i njegovim posljedicama. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju prateći likove koji su, kao svjedoci događaja iz prošlosti, motivirani donositi odluke koje će im promijeniti živote. Nebojša (Nebojša Glogovac), svjedok događaja u kojem je stradao njegov najbolji prijatelj, suočava se s ubojicom svog prijatelja kako bi odagnao grižnju savjesti; Haris (Leon Lučev), koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća riskirajući sve kako bi pomogao ugroženoj ženi; a sin jednog od ubojica u susretu s ocem stradalog heroja otvara put za prevladavanje tragične prošlosti.

U glavnim ulogama pojavljuju se Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Vuk Kostić i Boris Isaković. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Sundance Film Festival održava se od 17. do 27. siječnja 2013. u Park Cityju u saveznoj državi Utah u SAD-u, a film će biti prikazan u programu World Dramatic Competition (Međunarodna konkurencija igranog filma) zajedno s još 11 filmova iz cijeloga svijeta. Ovo je prvi put da se film iz regije našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala koji je Robert Redford osnovao 1984. godine.

Kratkometražni film What Do We Have in Our Pockets hrvatskog redatelja s američkom adresom Gorana Dukića (Mirta uči statistiku, Pizzeria Kamikaze/The Wristcutters) također je doživio premijeru na Sundance Film Festivalu u programu 2013 Sundance Film Festival Shorts!

Fotografije iz filma Krugovi za objavu mogu se preuzeti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.