Preskoči na glavni sadržaj

Kratkometražni film Na kvadrat na festivalima

Kratkometražni igrani film Na kvadrat nastao kao dio omnibusa Zagrebačke priče vol. 2 redatelja Radislava Jovanova Gonze i scenaristice Jasne Žmak u studenom će biti prikazan na Festivalu kratkometražnog filma Aesthetica u Yorku (Velika Britanija) te na zagrebačkom festivalu Vox Feminae.

Protagonistice filma Na kvadrat su Mia i Sara, dvije djevojke u ljubavnoj vezi koje se upravo sele u novi stan. Stan u kojem žive ispunjen je post-it papirićima preko kojih Mia svojoj djevojci neprestano izjavljuje ljubav, no Sara bi željela da joj Mia to kaže i – riječima. Njihovi će problemi izaći na površinu zajedno s pakiranjem stvari za selidbu.

Glavne uloge igraju Judita Franković i Ivana Roščić, za kameru je zadužen Marko Brdar, montažeri su Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl, a producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur iz Propeler filma. Za izvršnu produkciju i distribuciju zadužena je Dijana Mlađenović iz Kinematografa.

Festival kratkometražnog filma Aesthetica održava se od prošle godine, a razvio se iz natječaja za najbolji kratkometražni film koji je raspisao časopis Aesthetica, inače posvećen suvremenoj umjetnosti i kulturi. Ovogodišnje izdanje festivala održat će se od 8. do 11. studenog u Yorku, a Na kvadrat će biti prikazan u najtecateljskom programu.

 Festival  Vox Feminae posvećen je teorijskom i umjetničkom promišljanju ženskog identiteta te promoviranju ženskog stvaralaštva. Njegovo 6. izdanje održat će se od 21. do 24. studenog u Zagrebu, a polazi od pretpostavke da biti žena, u najširem smislu te riječi, danas podrazumijeva posjedovanje nadnaravnih moći, ali i da svaka žena može biti superjunakinja. Festival se sastoji od natjecateljskog filmskog programa, radionica, izložbi i glazbeno-klupskih događaja, a film Na kvadrat bit će prikazan u najtecateljskom programu, gdje se natječe za nagradu publike. Raspored filmova provjerite ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.