Preskoči na glavni sadržaj

Kratki na brzinu gostuje na Međunarodnom festivalu kratkog filma 'Magma'

Revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu s nagrađenim filmovima gostuje na Međunarodnom festivalu kratkog filma 'Magma' koji se od 24. do 26. studenog održava u talijanskom gradu Acireale. 

Kratki na brzinu predstavlja se na samom otvaranju 15. izdanja Magme, 24. studenog, a u sklopu projekcije prikazati će se dva kratkometražna filma koja su nagrađena na ovogodišnjem izdanju revije. 

Radi se o animiranom filmu Dota Petre Zlonoge koji je dobio nagradu za najbolji animirani film, a nastao je povodom obilježavanja pedesetogodišnjice zagrebačkog Genre film festivala (GEFF, 1963.-1970.) na temu “Antifilm i nove tendencije u filmu”. Produkciju Dote potpisuje Kinoklub Zagreb, a o distribuciji brine zagrebački Bonobostudio. 

Uz Dotu prikazat će se i igrani fim Oko za oko Antonete Alamat Kusijanović, koji je dobio nagradu publike na ovogodišnjoj reviji Kratki na brzinu. Uz režiju, Antoneta Alamat Kusijanović potpisuje i scenarij, direktor fotografije je Mario Sablić, montažu potpisuje Dennis Lutz, u filmu glume Zarja Šarbek i Marko Cindrić, producent je Danijel Pek, a film je nastao u produkciji Antitalenta koji je zadužen i za distribuciju.

Oba filma sufinancirana su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Inače, ovo je prvo veće međunarodno predstavljanje revije, a označava nastavak suradnje s festivalom Magma, koji je ove godine u svibnju predstavio izbor recentnih talijanskih kratkometražnih filmova u Svetom Ivanu Zelini.

Revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu održava se od 2014., a 4. izdanje održat će se od 6. do 11. lipnja u Svetom Ivanu Zelini i u Zagrebu.

Ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala Magma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.