Preskoči na glavni sadržaj

Kratki film Gorana Odvorčića Ciao mama u službenoj selekciji Filmskog festivala u Cannesu

Kratkometražni igrani film hrvatskog autora Gorana Odvorčića Ciao Mama uvršten je u selekciju devet kratkometražnih filmova koji se natječu za nagradu za najbolji kratkometražni igrani film u okviru ovogodišnje službene selekcije Filmskog festivala u Cannesu.

Ciao Mama je izvorno zamišljen kao kazališni komad. Tekst su napisali zajedno Matija Kluković i Goran Odvorčić, i potom ga adaptirali u filmski scenarij za potrebe snimanja kratkometražnog filma u sklopu cjelovečernjeg igranog omnibusa Zagrebačke priče koji će svoju premijeru imati na ovogidišnjem Filmskom festivalu u Puli.

Tijekom montaže, odlučeno je da se od snimljenog materijala montiraju dva različita kratkometražna filma: jedan koji će biti dio planiranog omnibusa Zagrebačke priče i koji supotpisuju Goran Odvorčić i Matija Kluković i drugi koji će biti zaseban kratkometražni film kojeg potpisuje jedan od suscenrista, suredatelja i sumontažera: Goran Odvorčić.

Službena selekcija kratkog metra ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu službeno je objavljena u utorak, 28. travnja u Parizu. Kao i svim ostalim selekcijama dugometražnog i kratkometražnog filma ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu, i u službenoj selekciji kratkog metra dominiraju europski naslovi.

KRATKOMETRAŽNI FILMOVI U SLUŽBENOJ KONKURENICIJI FESTIVALA U CANNES-u

Ciao Mama, Hrvatska, Goran Odvorčić
Larsog Peter, Danska, Daniel Borgman
L'homme a la Gordini, Francuska, Jean-Christophe Lie
Klusums, Latvija, Laila Pakalnina
Missen, Nizozemska, Jochem de Vries
The Six Dollar Fifty Man, Novi Zeland, Mark Albiston & Louis Sutherland
Arena, Portugal, Joao Salaviza
Rumbo a Peor, Španjolska, Alex Brendemuhl
After Tomorrow, Velika Britanija., Emma Sullivan

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.