Preskoči na glavni sadržaj

Kratki film Da je kuća dobra i vuk bi je imao nagrađen u Londonu

Kratkometražni igrani film Da je kuća dobra i vuk bi je imao redateljice Hane Jušić osvojio je nagradu za najbolji međunarodni film na 13. izdanju Festivala kratkometražnog filma u Londonu.

Film čiji scenarij i režiju potpisuje Hana Jušić bit će prikazan na ShortsTV, televizijskom kanalu posvećenom kratkometražnoj formi i dostupnom u milijunima kućanstava diljem SAD-a, Europe i Afrike. U kategoriji najboljeg međunarodnog kratkog filma bilo je nominirano osam naslova, a o najboljem je odlučivao žiri u sastavu Szymon Stemplewski, Avi Greval i Jennifer Reeder. Nagradu je u Londonu preuzela glumica Sanja Drakulić.

Da je kuća dobra i vuk bi je imao premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, a govori o Sandri, pretjerano osjetljivoj djevojci koja ponekad ne može razlučiti stvarnost od svojih neobičnih fantazija. Na rođendanskoj proslavi svoga muža prisiljena je provesti dan s njegovom obitelji, koja je ne prihvaća, te pod njihovim okrutnim povećalom postepeno gubi doticaj sa stvarnošću. 

Film je nastao u produkciji Akademije dramskih umjetnosti i HRT-a, producentice su Tina Tišljar i Tena Gojić, uloge nose Sanja Drakulić, Tibor Knežević, Marina Redžepović, Damir Poljičak, Blanka Bart-Hajoš i Mijo Pavelko, direktorica fotografije i scenografkinja je Jana Plećaš, montažu potpisuje Jan Klemsche, zvuk Borna Buljević i Martin Semenčić, a kostimografiju Katarina Pilić.

Napomenimo i da je u natjecateljski program eksperimentalnih filmova festivala u Londonu bio uvršten film When nothing never happens samostalne autorice Leone Kadijević.

Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.