Preskoči na glavni sadržaj

Kratki film 9. ožujak Irene Škorić nagrađen u Novom Sadu

Kratkometražni igrani film 9.ožujak redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolji film u natjecateljskom programu Up to 10.000 Buck's na međunarodnom filmskom festivalu Cinema City koji je održan od 18. do 25. lipnja u Novom Sadu.

U obrazloženju žirija (Vladimir Paskaljević, Damir Todorović i Nikola Ljuca) navodi se da se filmu daje nagrada za unapređenje filmskog jezika te da je film postigao maksimalan učinak minimalnim sredstvima.

Film je snimljen u jednom kadru u kojem su lica i glasovi u off-u. Radnja filma vrti se oko Njega i Nje, razgolićenih tijela u usputnoj vezi i usputnoj prevari.

Film je na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli osvojio Nagradu za najbolji hrvatski kratki igrani film Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA), a dobio je i Nagradu za najbolji kratki igrani film na međunarodnom filmskom festivalu Euroshorts u Varšavi te platinastu nagradu na WorldFestu u Houstonu.

U ovom 'nervoznom krokiju o govoru tijela' glavne uloge tumače Mia Biondić i Asim Ugljen.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.