Preskoči na glavni sadržaj

Kratke slike istražuju tradiciju u programu 'Bez povijesti'

'Bez povijesti' istražuje tradiciju u pozadini suvremenog hrvatskog kratkog metra kroz filmove Gorana Dukića, Roberta Orhela, Ines Šulj, Domagoja Vidakovića, Vjerana Vukašinovića i Pavla Kocanjera. Kratke slike održavaju se četvrtkom u 19.30 u MM centru. Ulaz na program je besplatan. 

Istraživanje tradicija u pozadini suvremenog kratkog metra započinje programom pod nazivom 'Bez povijesti' koji propituje društvene specifičnosti i inovativne forme proizašle iz kraha komunističke pripovijesti i iskustva rata devedesetih. Ovi kratki igrani filmovi na suptilan način propituju društvenu klimu koju karakterizira duhovna praznina te svoja istraživanja oblikuju u stilski inovativna rješenja kojima nema prethodnika u našoj tradiciji. Gosti ovotjednog izdanja programa 'Kratke slike - Runda kratkog' su redatelji Robert Orhel i Pavle Kocanjer.

U četvrtak, 26. siječnja, od 19.30 sati u MM centru prikazat će se sljedeći filmovi: 

Mirta uči statistiku Gorana Dukića u kojem studentica Mirta živi u kući s majkom i ocem koji je fasciniran statističkim podacima te često na glas nabraja zanimljive podatke o svemu i svačemu. Mirta pobjegne od kuće zajedno sa svojim dečkom u autu. Dok napuštaju Zagreb, mašu ljudima i nazivaju ih pogrdnim imenima. Začudna, blago ironična priča o ljubavi i njezinim mogućim, stvarnim i zamišljenim posljedicama – ispričana kroz niz statističkih podataka.

Sunčana strana subote Roberta Orhela, priča o dvojica prijatelja provode subote u dokolici, razgovarajući o svakodnevici.

Kad se smrkne rad je redatelja Domagoja Vidakovića Vjerana Vukašinovića te redateljice Ines Šulj, a govori o dvojici mladića koji iz Zagreba putuju na more.

Kad padne mrak film je Pavla Kocanjera, a u njemu se jedno dijete susreće sa svijetom koji mu ne nudi smjer. 

Više o programu 'Bez povijesti' možete saznati na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: scene iz filmova Mirta uči statistiku i Kad padne mrak

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.