Preskoči na glavni sadržaj

Krajnji rok prijava za transregionalnu radionicu programa EURODOC

Približava se krajnji rok prijava za sudjelovanje na transregionalnoj radionici u okviru programa EURODOC koja će se održati od 21. do 27. rujna u Goriziji, Italija.

Transregionalna radionica održat će se, zahvaljujući potpori Audiovizualnog fonda automne pokrajine Friuli Venezia Giulia u okviru rada treće redovite radionice godišnjeg programa EURODOC u kojoj će sudjelovati 31 producent iz 14 Europskih zemalja, te iz Čilea, Južne Afrike, Tunisa, Rusije i Indije,Naglasak ove treće po redu godišnje radionice u okviru programa bit će na tematici tržišta za dokumentarne filmove i njihovoj distribuciji.

Tijekom radionice održat će se od 21. – 27. rujna  i trans-regionalna radionica na kojoj će sudjelovati grupa od 12 profesionalaca, producenata dokumentarnih filmova koji će sudjelovati u radu redovite godišnje radionice zajedno s kolegama koji sudjeluju u godišnjem programu EURODOC. Grupu od tih 12 producenata sačinjavat će po 4 odabrana producenta iz zemalja regionalnih partnera programa EURODOC: Italije, Slovenije i Hrvatske.

Thomas Kufus iz produkcijske kompanije Zeroone Film iz Berlina bit će voditelj transregionalne radionice. Radionica će se sastojati od analize projekata sudionika radionice, procjene scenarija i ukupne konzistencije i tržišne pozicije projekta. Svi polaznici transregionalne radionice bit će u mogućnosti sudjelovati u radu plenarnih radionica zajedno s 31 polaznikom redovitog godišnjeg programa EURODOC. Naglasak tih plenarnih radionica bit će na vođenju produkcijskih kompanija, financiranju i uredničkoj politici glavnih europskih dokumentarnih televizijskih programa i kanala, te situaciji na tržištu dokumentarnog filma (video on demand, DVD…). 

Posljednji dan radionice, 26. rujna bit će povećen projekcijama triju dokumenarnih filmova razvijenih u okviru programa EURODOC, nakon čega će slijediti razgovor i rasprava s producentima tih projekata i njihovim partnerima.  

Rok prijave za transregionalnu radionicu produžen je s 15. lipnja na 22. lipnja.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.