Preskoči na glavni sadržaj

Krajem lipnja u Zagrebu započinje snimanje omnibusa Zagrebačke priče 2 - ljubav

Krajem lipnja u Zagrebu započinje snimanje nastavka nagrađivanog omnibusa Zagrebačke priče, pod radnim nazivom Zagrebačke priče 2 - ljubav, u produkciji Propeler Filma. Do kraja godine, šest redatelj(ic)a i šest filmskih ekipa krenut će u stvaranje omnibusa inspiriranog Zagrebom i ljubavlju.

27. lipnja kreće snimanje segmenta Kruške redateljice i scenaristice Hane Veček s Aleksandrom Stojaković i Sinišom Popovićem u naslovnim ulogama. Hana Veček u filmske je vode prvi put ušla s kratkometražnim filmom Loš dan za kapetana Kuku s kojim je i osvojila Zlatna kolica u programu Kockice, 6. Zagreb Film Festivala.

U srpnju će pasti klape kratkih filmova Može neko čik bacit odozgo redatelja i scenarista Josipa Viskovića s Katjom Crevar i Nikolom Miljanovićem te segmenta Na kvadrat kojeg će, prema scenariju Jasne Žmak režirati Radislav Jovanov - Gonzo s Juditom Franković i Ivanom Roščić u glavnim ulogama.

Veliko finale očekuje se na jesen kada sa snimanjem preostalih segmenata kreću Aldo Tardozzi (Mucica), Sara Hribar (Al' tata, ti me voliš) i Ivan Sikavica (Moj vrt, prema scenariju Ivana Skorina).

Nastanak novog omnibusa potaknut je uspjehom Zagrebačkih priča iz 2009. godine. Nakon hrvatske premijere na Festivalu igranog filma u Puli, gdje glumica Lana Barić osvaja nagradu Breza za najbolju debitanticu (uloga u Žutom mjesecu), Zagrebačke priče osvajaju nagrade na Danima hrvatskog filma.

Čak dva kratka filma iz omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dvaju prestižnih filmskih festivala; Ciao Mama Gorana Odvorčića u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu te Žuti mjesec Zvonimira Jurića u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - Berlinalea.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.