Preskoči na glavni sadržaj

Kraj Tomislava Šobana na festivalu u Jihlavi

Na 19. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi, koji počinje u utorak 27. listopada i traje do 1. studenog, bit će prikazan film Kraj Tomislava Šobana, dok će se u industrijskom dijelu festivala predstaviti Festival 25 FPS.

Film Kraj Tomislava Šobana uvršten je u natjecateljski program Fascinations (Fascinacije), u kojem će biti prikazano 29 eksperimentalnih filmova. Šobanov desetominutni film nastao je povodom obilježavanja pedesetogodišnjice zagrebačkog Genre film festivala (GEFF, 1963.-1970.) na temu “Antifilm i nove tendencije u filmu” te se referira na hrvatsku filmsku avangardu 60-ih iz pozicije animacijsko-softverskog jezika. Scenarij i montažu također potpisuje Tomislav Šoban, za zvuk su zaduženi Ivan Zelić i Tomislav Babić, glazbu potpisuje Matija Pekić a producent je Vedran Šuvar iz Kinokluba Zagreb. 

U Jihlavi će, u industrijskom dijelu festivala u sklopu programa Festival Identity, sudjelovati i Branka Valjin, koja će na posebnom događaju Festival Hub predstaviti zagrebački Festival 25 FPS. Program Festival Identity namijenjen je umrežavanju i poticanju suradnje među festivalima, a uključuje predavanja, diskusije i javnu prezentaciju. 

Također, podsjetimo da će na radionici Emerging producers, koja će se održati u sklopu festivala, sudjelovati hrvatska producentica Tamara Babun.

Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi najveći je festival dokumentarnog filma u Srednjoj i Istočnoj Europi, a u ovogodišnjem će izdanju prikazati više od 250 filmova. Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.