Preskoči na glavni sadržaj

Kosac Zvonimira Jurića dobio je potporu Eurimagesa

Dugometražni igrani film Kosac redatelja Zvonimira Jurića u produkciji Kinorame jedan je od 20 projekata koji su dobili potporu fonda Eurimages. Film se trenutno snima na lokacijama izvan Zagreba.

Kosac je jedan od 20 odabranih projekata, među kojima se nalaze danska oskarovka Susanne Bier, renomirani portugalski redatelj Miguel Gomes, dobitnik Zlatnog lava Aleksandr Sokurov i nagrađivani grčki redatelj Yorgos Lanthimos. Priču Kosca napisali su Zvonimir Jurić i Jelena Paljan, a govori o čovjeku kojem je pogreška koju je davno napravio potpuno izmijenila život, jednako kao što je ratna trauma izmijenila život sredine u kojoj se priča odvija.

U glavnim su ulogama Ivo Gregurević, Mirjana Karanović, Igor Kovač, Nikola Ristanovski, Zlatko Burić Kićo i Lana Barić. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz kuće Kinorama, direktor fotografije Branko Linta, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, a montažerka je Dubravka Turić.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a tijekom razvoja bio je predstavljen na brojnim međunarodnim produkcijskim marketima i radionicama. Razvoj je sufinancirao ugledni Program MEDIA, a koproducent filma je slovenska produkcijska kuća Forum Ljubljana.

Fotografije sa snimanja Kosca u visokoj rezoluciji potražite na ovoj poveznici, a cjelovit popis projekata koji su dobili sredstva Eurimagesa potražite ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.