Preskoči na glavni sadržaj

Kokoška najbolji kratkometražni film LET'S CEE festivala

Kratkometražni film Kokoška osvojio je još jednu nagradu na upravo završenom Festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE, koji se od 2. do 11. listopada održao u Beču. Posebno priznanje žirija dodijeljeno je i filmovima Ljubavna odiseja i Spomenik Michaelu Jacksonu.

Kokoška je nagrađena zbog "režije, razvoja zapleta, umijeća glumačke ekipe, kamere i montaže" koji su "tako sjajni da je žiri jednoglasno odlučio nominirati film za najbolji" u kratkometražnoj konkurenciji. Režiju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Kokoška je inače nominirana za Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film, a pobjednik će biti poznat 13. prosinca.

Posebno priznanje u konkurenciji dokumentarnih filmova dobila je Ljubavna odiseja Tatjane Božić, dok je u dugometražnoj igranoj konkurenciji žiri posebno spomenuo hrvatsku manjinsku koprodukciju Spomenik Michaelu Jacksonu Darka Lungulova.

Više detalja saznajte na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Kokoška; Ljubavna odiseja: Spomenik Michaelu Jacksonu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.