Preskoči na glavni sadržaj

Kišobran Jure Pavlovića nagrađen u Tangieru

Kratkometražni igrani film Kišobran redatelja Jure Pavlovića osvojio je nagradu za najbolju režiju na 10. Mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangieru, Maroko. Film je u Tangieru ujedno doživio i svoju međunarodnu premijeru.

U konkurenciji su prikazana 52 kratkometražna filma iz 21 mediteranske zemlje među kojima i dobitnik Zlatne palme za kratki film na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu Tiho iz Turske u režiji L. Rezana Yeşilbaşa, dobitnik Zlatnog medvjeda u Berlinu Raffa kojeg potpisuje João Salaviza, te The Wholly Family Terryja Gilliama, dobitinik prošlogodišnje Europske filmske nagrade (EFA) za najbolji kratki film.

Kišobran je priča o nespretnom pokušaju ostvarivanja zajedništva između jedne mlade žene i jednog muškarca. Film je snimljen u produkciji tvrtke Sekvenca, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a i Ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba. Glavne uloge tumače Maja Posavec i Filip Juričić.

Vizual iz filma i fotografije s dodjele nagrada mogu se pronaći ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.