Preskoči na glavni sadržaj

Kinoklub Zagreb zove na radionicu (za)igranog filma

Mentorica radionice je redateljica Dalija Dozet. Prijave su otvorene do ponoći u nedjelju 19. ožujka, a prvi sastanak će biti u četvrtak, 23. ožujka u 20 sati u prostorijama Kinokluba Zagreb. Radionica je namijenjena svima onima koji bi snimili svoj ili tuđi gotov scenarij.

Budući da se radi o naprednoj radionici Kinokluba Zagreb, preduvjet za prijavu je završena Filmska škola KKZ-a i iskustvo nastanka filma kroz sve procese. U ovom slučaju radi se o scenariju kojeg autor već sada vidi snimljenog u svojoj glavi. Podrazumijeva se da će svaki scenarij još disati, prilagođavati se mogućnostima, glumcima, glumačkim probama kao i prilikama na snimanju. U svakom slučaju, bitno je da autor vidi scenarij kao zaokruženu cjelinu i želi ju učiniti vidljivom u filmu.

Mole se autori da uzmu u obzir producentsku izvedivost jer je glavni cilj polaznika – izvesti svoj film.

Mentorica radionice je redateljica Dalija Dozet. Rođena u Osijeku, studirala je film u Pragu i Zagrebu gdje je na ADU diplomirala režiju igranog filma. Od tada se igra filmskim formama na najrazličitije načine.  

Prijava treba sadržavati:
- scenarij (do 20 stranica)
- kratku autorsku bilješku (može i motivacijsko pismo)
- vizuale (fotografije koje uprizoruju atmosferu filma, dozvoljene su i tuđe fotografije s interneta ako asociraju na atmosferu u filmu)

Prijave su otvorene do ponoći u nedjelju 19. ožujka, a šalju se na adresu elektroničke pošte tom.soban@gmail.com. U mailu napišite svoje podatke (ime i prezime, kontakt), dok dokumente (scenarij, kratku autorsku bilješku i vizuale) ne potpisujte kako bi selekcija bila regularna.

Prvi sastanak će biti u četvrtak, 23. ožujka u 20 sati u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

Više o samoj radionici kao i o radu Kinokluba Zagreb dostupno je na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.