Preskoči na glavni sadržaj

Kino Valli ostvarilo rekordnu gledanost u 2017. godini

Javna ustanova Pula Film Festival osigurala je redovno održavanje programa Kina Valli tijekom 2017. godine, sukladno programskoj filmskoj koncepciji sastavljenoj od komercijalnih, nezavisnih, dječjih i dokumentarnih filmova, vikend–dječjih matineja i niza posebnih programa. Prikazano je 1.157 projekcija dugometražnih, kratkometražnih, igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, s prosječno 22 predstave tjedno, a ukupan broj posjetitelja bio je za 9.908 veći nego prethodne godine, odnosno kino je 2017. posjetilo čak 91.245 gledatelja.

Izuzev redovnog filmskog, održano je niz posebnih programa koji su polučili značajne rezultate. Edukacijski program ''FUŠ - Film u školi'', usmjeren na djecu vrtićke dobi, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i prosvjetne djelatnike sveukupno pratilo je 12.048 učenika. U sklopu programa The Met: uživo u HD-u, u produkciji njujorške operne kuće Metropolitan, koji se prikazuje u više od 1.900 kinodvorana u 64 zemlje diljem svijeta, prikazano je ukupno 10 prijenosa uživo koje je pratilo 1.343 gledatelja. Tijekom 2017. godine održano je 10 projekcija u programu Matineje za umirovljenike kojima je prisustvovalo 1.290 gledatelja te 28 posebnih događanja (retrospektiva, premijera, predstavljanja, predavanja) u suradnji s brojnim udrugama i institucijama.
Mrežna stranica Kina Valli zabilježila 785.495 posjeta (98.252 jedinstvenih).

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama kina.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.