Preskoči na glavni sadržaj

Kino Valli je kino mjeseca prema izboru FNE

Kino Valli već je dugi niz godina tijekom svih godišnjih doba pravo okupljalište ljubitelja filma zahvaljujući dobroj koncepciji te vrsnim i zanimljivim izborom filmova za svačiji ukus.

Ovih dana, popularno pulsko kino dobilo je jedno važno internacionalno priznanje. Filmska online publikacija i internetska stranica Film New Europe, po preporuci međunarodne mreže kina Europa Cinemas, proglasila je Kino Valli najboljim kinom mjeseca (17. srpnja - 17. kolovoza 2012.) i to ne samo u Hrvatskoj nego u čitavoj Europi. Pročitajte intervju s Tanjom Miličić, voditeljicom Kina Valli koji je objavljen na stranici Film New Europe.

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2012. godine, u redovnom programu Kina Valli održano je 657 projekcija te je prikazano 127 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova. Ukupan broj posjetitelja bio je 36.712. U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme posjećenost je porasla za nešto više od 20%, zahvaljujući brojnim filmskim hitovima, ali i kontinuiranom radu na projektu FUŠ – Film u školi (u prvih šest mjeseci ove godine 4.161 učenik posjetio je kino) te drugim posebnim filmskim programima i gostovanjima.

Film New Europe je portal koji prati audiovizualnu i kinoprikazivačku industriju u 18 zemalja srednje i istočne Europe te Baltika. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.