Preskoči na glavni sadržaj

Kino u Krapinskim Toplicama započinje s radom nakon više od 20 godina

Premijernom projekcijom filma Top Gun: Maverick redatelja Josepha Kosinskog u četvrtak, 26. svibnja 2022. u 19 sati Kino Toplice u Krapinskim Toplicama kreće s filmskim programom nakon više od 20 godina pauze. 

Redovne filmske projekcije održavat će se subotom u dva termina – matineje u 16 sati, kada će na programu biti obiteljski, dječji i filmovi za mlade te u 19 sati kada će se prikazivati najnoviji filmski hitovi, nezavisni filmovi, europski te hrvatski filmovi čije autore će kino ugostiti. Program je usklađen sa smjernicama Hrvatskog audiovizualnog centra. U planu su radionice i uključivanje djece i mladih kao i suradnja s filmskim festivalima kako bismo publici ponudili bogati program i uveli ih u čaroliju koju pruža veliko platno. Prema interesu publike i s ciljem razvoja nove publike po potrebi će se dodavati termini i programi.

Revitalizacija kina u Krapinskim Toplicama iznimno je važna za kvalitetu života lokalne zajednice, posebno mlađih generacija koje će u svom mjestu po prvi puta imati priliku ići u svoje kino. Redovnim filmskim programom želi se postići da zanemaren, a vrijedan Dom kulture Općine Krapinske Toplice postane središte kulturnog razvoja mjesta i da se unaprijedi kulturna ponuda turističkog i lječilišnog centra Hrvatskog zagorja

“Dvorana Kina Toplice opremljena je najsuvremenijom audiovizualnom opremom – novim DCP projektorom, novim platnom te zvučnim sustavom. Opremanje dvorane sufinancirali su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Općina Krapinske Toplice u ukupnoj vrijednosti 400 tisuća kuna”, izjavila je načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković.

Program i aktivnosti Kina Toplice koordinirat će Breg Mije Pavliša koji se bavi promocijom u kulturi i distribucijom filmova.

Sve informacije o programu i rasporedu dostupne su na službenoj stranici Kina Toplice te na društvenim mrežama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.