Preskoči na glavni sadržaj

Kino projekcije u novouređenoj krčkoj Velikoj vijećnici

Velika vijećnica Grada Krka pretvorena je u višenamjensku dvoranu sa 112 sjedećih mjesta te multifunkcionalnom audio-vizualnom opremom i uređajima. Večeras će se nakon svečanog otvorenja prikazati film Comic Sans redatelja Nevija Marasovića. Projekcije će tijekom prvog vikenda biti besplatne, no bit će potrebno rezervirati karte. 

Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić najavio je svečanost otvorenja novog prostora u krčkoj Velikoj vijećnici. 

'Nakon kraćeg službenog programa, okupljeni će u novouređenoj Velikoj vijećnici imati priliku pogledati i prvu filmsku projekciju u sklopu koje je planirano prikazivanje hvaljene domaće humorne drama Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, a u kojoj su glavne uloge povjerene Janku Popoviću Volariću, Zlatku Buriću i Nataši Janjić', rekao je gradonačelnik.

Zbog ograničenosti kapaciteta novog krčkog kina svečanosti će se moći nazočiti isključivo uz predočenje pozivnica što ne znači i da odmah potom, odnosno već idućeg dana, guštanju u filmskim projekcijama na istom mjestu neće moći nazočiti i svi ostali zainteresirani građani, nastavljaju predstavnici Grada ističući da u svečanom vikendu otvorenja Velike vijećnice praćenje filmskih projekcija neće naplaćivati.

Program se, najavljuje Vasilić, nastavlja već idućeg dana pa će tijekom subotnjeg poslijepodneva, s početkom od 17 sati, projekcije u krčkom kinu biti nastavljene sinkroniziranom animirano-igranom avanturom Petar Zecimir (Peter Rabbit) nakon koje, od 20 sati, slijedi i premijerna kinematografska predstava namijenjena odrasloj publici, prikaz akcijske znanstveno-fantastične avanture Igrač broj 1 (Ready Player One) redatelja Stevena Spielberga.

Iako su i ove projekcije besplatne, karte će zbog ograničenih kapaciteta Vijećnice ipak biti potrebno prethodno rezervirati i to putem online servisa mojekarte.hr, a koji je, ističe krčki gradonačelnik, po pitanju novog krčkog kina u funkciji još od četvrtka. 

Projektom rekonstrukcije, uređenja i opremanja prizemlja upravne zgrade Grada Krka koji je vrijedan nešto više od 3,2 milijuna kuna, proteklih je mjeseci obuhvaćena i odrađena temeljita obnova i opremanje Velike vijećnice i prostora ulaznog hola, hodnika i niza pomoćnih prostorija među kojima i sanitarnih čvorova. 

Velika vijećnica odnedavna je tako pretvorena u višenamjensku dvoranu sa 112 udobnih sjedećih mjesta te je opremljena multifunkcionalnom audio-vizualnom opremom i uređajima koji će predstavnicima Grada omogućavati ugošćavanje odnosno organiziranje različitih skupova. Prostor je, ocjenjuju u krčkoj Gradskoj upravi, osim za sastanke i kinematografske projekcije sada i više nego prikladan i za održavanje kazališnih predstava, čak i manjih komornih koncerata.
(*Novi list)

Naslovne fotografije: kino Krk logo; multifunkcionalna dvorana u krčkoj Velikoj vijećnici (*fotografija preuzeta sa stranice www.novilist.hr)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.