Preskoči na glavni sadržaj

Kino Metropolis: Pula u Zagrebu 2021. 

Od utorka 21. rujna do subote 2. listopada, u Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se filmski program Pula u Zagrebu. 

Program donosi pregled odabranih filmova prikazanih na 68. Pulskom filmskom festivalu. Prikazuje se film Nigdje posebno talijanskog redatelja Uberta Pasolinija koji je u Međunarodnom programu osvojio Nagradu publike i Zlatnu arenu za najbolji film, talijanska drama Ne mrzi redatelja Maura Mancinija, dva domaća nezavisna filma: triler Povjerenje Matije Banića i horor-drama Menhetenska odiseja Marija Vrbančića, koprodukcija Moje jezero albanskog redatelja Gjergja Xhuvanija te drama Murina koja je u domaćoj konkurenciji osvojila tri nagrade, uključujući Nagradu publike za najbolji film u Hrvatskom programu PFF te Camera d’Or u Cannesu. Na programu su i uspješnice 67. Pulskog filmskog festivala – Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije, hrvatsko-švicarska koprodukcija Mare redateljice Andreje Štake te Ja sam Frank redatelja Metoda Peveca, dobitnika Zlatne arene za režiju u programu Manjinske koprodukcije.

Sve informacije o filmovima, projekcijama i ulaznicama moguće je saznati na web-stranici Kina Metropolis, te na Facebook-stranici.

Rad kina odvija se u novoj, maloj dvorani izvedenoj u izložbenom muzejskom prostoru na prvom katu MSU-a. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Rad kina odvija se uz sve mjere zaštite posjetitelja i zaposlenika koje su propisane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.