Preskoči na glavni sadržaj

Kino Lorber kupilo prava za Murinu

Međunarodni distributer Kino Lorber je od kompanije The Match Factory kupio sva prava za teritorij Sjeverne Amerike za debitantski dugometražni film Antonete Alamat Kusijanović Murina, koji je prošle godine u Cannesu osvojio nagradu Zlatna kamera (Camera d’Or) za najbolji debitantski film. 

Viša potpredsjednica Kina Lorber Wendy Lidell dogovorila je kupovinu prava za teritorij Sjeverne Amerike s Thaniom Dimitrakopoulou iz kompanije The Match Factory. "Ne čudi da je Murina osvojila nagradu za najbolji debitantski film (Camera d’Or) u Cannesu, jer se ovako samopouzdano režijsko umijeće rijetko viđa na debitantskom dugometražnom filmu", rekla je Lidell. "Redateljica ovu primorsku priču o odrastanju napaja moćnim podtekstom probuđene seksualnosti, rastuće napetosti i naleta feminističke srdžbe usmjerene ravno na ograničenja koja nameće seksističko društvo."

"Čast mi je biti dio obitelji Kina Lorber, jer je to kompanija koja promiče rad brojnih važnih redatelja i gledateljima omogućuje da se upoznaju s njihovim filmovima, pritom nastojeći uvijek biti relevantni. Njihov katalog filmova izvrsno je mjesto za Murinu." izjavila je Alamat Kusijanović

Projekcija Murine otvorit će festival First Look koji se uskoro održava u njujorškom Muzeju pokretnih slika. 

Smještena na Jadranskoj obali, Murina je priča o odrastanju prožeta seksualnim tenzijama, u kojoj nemirna Julija, usred sukoba s opresivnim ocem i hladnom majkom, traga za bijegom iz izolirane svakodnevice u kojoj živi njezina obitelj. Posjet starog obiteljskog prijatelja izazvat će vrtlog događaja u kojima se isprepliću pohlepa, ljubomora, požuda i srdžba. 

Inače, film Murina zatvorit će ovogodišnji filmski festival u Glasgowu u Škotskoj. Projekcija je zakazana za 13. ožujka u 19 sati, a nakon filma slijedi Q&A sesija s glumicom Gracijom Filipović. Filmu je ovo prikazivanje ujedno i premijera u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: scena iz filma Murina
(*tekst objave preuzet je s portala screendaily.com

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.