Preskoči na glavni sadržaj

Kino klub Split: Otvorene prijave za 'Malu školu autorskog filma' 

Kino klub Split u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, partnerom na projektu ArTVision+, objavljuje poziv za 5 studenata/ica zainteresiranih za kreativne prakse snimanja kratkih autorskih audiovizualnih djela, kroz edukativno-umjetnički program 'Mala škola autorskog filma'. Rok za prijave na program je 1. svibnja u 16 sati. 

'Mala škola autorskog filma' objedinjuje dvije cjeline kroz dvije radionice: Pripremanje ideja i pretprodukcija, te Snimanje i montaža. Prva radionica održati de se od 13. do 15. svibnja, a druga od 16. do 18. svibnja 2019. Rok za prijavu na radionice je 1. svibnja u 16 sati, a obrazac za prijavu nalazi se na ovoj poveznici

Polaznici programa steći će osnovna teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati osnove snimanja i upoznati se s različitim autorskim pristupima i uvjetima produkcije audiovizualnih djela. Metodologija radionica orijentirana je na predavački i terenski dio, a edukacije provode stručnjaci iz područja audiovizualnih medija i producenti (organizatori) koji su ujedno i predavači/mentori. Tijekom terenskog dijela edukacije studenti će sudjelovati u samom procesu snimanja filmova.

Na radionice se mogu prijaviti studenti iz područja primijenjene umjetnosti, turizma, kulturnih studija, filma, režije i drugih srodnih studija. Izabrani studenti bit će polaznici obje radionice, a tijekom trajanja programa obvezno je pristustvo na predavačkom i terenskom dijelu edukacije. 

Ciklus radionica održavat će se i u partnerskim regijama. To su Primorsko-goranska županija u Hrvatskoj te regije Veneto i Apulija u Italiji.  

 Radionice obuhvaćaju sljedeće teme:  

1. Umjetnički i autorski film kao sredstvo izražavanja

2. Metodologija rada i priprema ideja u autorskom filmu

3. Svladavanje tehničkih osnova snimanja slike, snimateljske prakse

4. Alternativne forme vizualnog pripovijedanja

5. Kreativna upotreba montaže u produkciji kratkih audiovizualnih djela  

Predavanja će se odvijati na engleskom jeziku zbog mogućnosti sudjelovanja inozemnih studenata. Radionice su besplatne, a više o programu pronađite na poveznici s gornje desne strane teksta. 

Naslovna fotografija: Mala škola autorskog filma
(*fotografija je preuzeta sa stranice Kino kluba Split)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.