Preskoči na glavni sadržaj

Kino Europa svakog utorka donosi jednu projekciju s engleskim titlovima

Na početku godine, kino Europa uvodi novost: naime, svakog utorka jedan od filmova s redovnog repertoara prikazat će se, osim uz uobičajene hrvatske titlove, i s titlovima na engleskom jeziku. Program pod nazivom Subtitled Tuesdays kreće 13. siječnja, kada će se s dvojezičnim titlovima prikazati film Diplomacija Volkera Schlöndorffa, novo ostvarenje jednog od najznačajnijih predstavnika tzv. novog njemačkog filma. 

Tjedan dana kasnije, 20. siječnja, Subtitled Tuesdays predstavit će švedski film Turist Rubena Östlunda, dobitnika nagrade žirija Filmskog festivala u Cannesu i švedskog kandidata za Oscara, trenutno nominiran i za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma.

Uz ovu novost, siječanj u kinu Europa obilježen je i velikim brojem novih atraktivnim filmskih naslova na redovnom programu: od četvrtka, 8. siječnja prikazivat će se novi film Davida Cronenberga, Karta do zvijezda, u kojem Julianne Moore, nagrađena za ovu glumačku izvedbu na Filmskom festivalu u Cannesu, tumači ulogu majke 13-godišnje holivudske glumačke zvijezde. Od istog datuma posjetitelji će moći pogledati i dokumentarac Djeca tranzicije Matije Vukšića. U četvrtak, 15. siječnja, na program dolazi novi film jednog od najvećih afričkih redatelja današnjice, Abdarrahmanea Sissakoa - drama Timbuktu. Film koji “potvrđuje Sissakov status istinskog humanista današnje kinematografije” (Jay Weissberg, Variety), u Cannesu se natjecao za Zlatnu palmu, a osvojio je dvije kanske nagrade: nagradu ekumenskog žirija i nagradu François Chalais

Raspored projekcija te informacije o filmovima i programima kina Europa pratite na službenoj stranici

Naslovne fotografije: scene iz filmova Diplomacija i Turist

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.