Preskoči na glavni sadržaj

Kino Croatia 2015. – hrvatski filmovi u Los Angelesu

Od 2. do 21. svibnja u Los Angelesu se u organizaciji Američke kinoteke održava Kino Croatia 2015., revija nekih od najuspješnijih hrvatskih igranih i dokumentarnih filmova protekle sezone.

Kino Croatia 2015. ove se godine uz stalne partnere - Američku kinoteku, Hrvatski audiovizualni centar, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Los Angelsu i organizaciju E.L.M.A. (Europski jezici i filmovi u Americi)  organizira i u suradnji s Međunarodnim festivalom filmova jugoistočne Europe (SEEfest) u sklopu kojega je prikazan film Kauboji Tomislava Mršića, hrvatski kandidat za nagradu Oscar Američke filmske akademije u kategoriji najboljeg stranog filma.

Program se i ove godine održava u kinima Egyptian Theatre u Hollywoodu i Aero Theatre u Santa Monici. Američka će publika moći pogledati međunarodno nagrađivani film Takva su pravila Ognjena Sviličića, koji će nazočiti projekciji i popratnim networking događanjima, debitantski dugometražni film Darka Šuvaka Happy Endings, nagrađivani dugometražni dokumentarac Tihe K. Gudac Goli te kratkometražni igrani film Poklon predsjednika Nixona Igora Šeregija

Više informacija, program i promotivne materijale možete pronaći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.