Preskoči na glavni sadržaj

Kino Croatia 2014 – hrvatski filmovi u Los Angelesu

Od 30. svibnja do 1. lipnja u Los Angelesu se u organizaciji Američke kinoteke održava Kino Croatia 2014, revija nekih od najuspješnijih hrvatskih dugometražnih igranih filmova protekle sezone. Programu će prisustvovati Dalibor Matanić, Nikša Butijer i Goran Višnjić, a cijeli događaj silom prilika dobio je i humanitarnu dimenziju pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti uplaćen u fond za pomoć poplavom pogođenih područja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kino Croatia 2014 održava se u kinima Egyptian Theatre u Hollywoodu i Aero Theatre u Santa Monici. Američka će publika moći pogledati hit-komediju Svećenikova djeca Vinka Brešana, najgledaniji hrvatski film u 21. stoljeću, međunarodno nagrađivane filmove Obrana i zaštita Bobe Jelčića i Vis-À-Vis Nevija Marasovića, zatim Cvjetni trg, zadnji film Krste Papića, te Matanićeve Majstore koje još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.

Uz ove naslove, na programu je i kratkometražni film Little Hands australske redateljice Claire McCarthey te scenaristice i producentice Dinke Džubur. Projekciji ovog filma prisustvovat će glavni glumac Miraj Grbić i posebni gost – Goran Višnjić, koji će gledatelje pozvati da sudjeluju u humanitarnoj kampanji. Naime, organizatori su odlučili da će sav prihod od ulaznica ove revije biti uplaćen u Kino Croatia’s Floods Relief Fund koji će biti doniran žrtvama poplava u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a osim toga novac će se i mimo projekcija prikupljati tijekom sva tri dana programa.

Kino Croatia 2014 organizira Američka kinoteka u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Los Angelesu, organizacijom E.L.M.A. (Europski jezici i filmovi u Americi) te Hrvatskom narodnom udrugom. Producent revije je Matko B. Malinger.

Više informacija i promotivne materijale možete pronaći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.