Preskoči na glavni sadržaj

KineDOK u Zelenoj dvorani

Nagrađivanim filmom Razred započinje druga sezona KineDok-a, jedinstvenog međunarodnog projekta koji donosi projekcije autorskih dokumentaraca u Zelenu dvoranu gdje će se do kraja 2016. godine prikazati 15 naslova. Ulaz na sve projekcije je slobodan. 

Dokumentarni film Razred u režiji Vesne Čudić na programu je u srijedu 11. svibnja u 20 sati (Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok). Autorica je godinama pratila skupinu romskih srednjoškolki suočenih s 'klasičnom' dilemom – udati se ili nastaviti školovanje. Film je tijekom četiri godine sniman u Dardi, a priča o Romkinjama, kojima je od titule najljepše draža srednjoškolska diploma. Protagonisti dokumentarnog filma su mlad romi iz Darde: Vedran Klem, Jovana Petrović i Jovica Radisavljević.

 KineDok filmovi u svibnju:  

Srijeda, 18.5.2016. u 20.00 h
Drfiter
Gábor Hörcher (Mađarska, 2014., 72’, dokumentarni) 

Srijeda, 25.5.2016. u 20.00 h
Moj otac bankar / Mans tēvs baņķieris
Ieva Ozolina (Latvija, 2015., 68’, dokumentarni) 
Tako blizu, Tako daleko / Tak ďaleko, tak blízko
Jaro Vojtek (Slovačka, 2014., 80’, dokumentarni) 

Osim gledanja filmova na velikom ekranu, posjetitelji će moći upoznati autore ili protagoniste filma i s njima popričati o raznim temama u neformalnom okruženju. 

Program je potpomognut sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a ostale detalje potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.