Preskoči na glavni sadržaj

Kenjac na prestižnom sjevernoameričkom festivalu u Seattleu

Nakon američke premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu početkom ove godine, dugometražni igrani film Antonija Nuića Kenjac još će jednom imati priliku predstaviti se američkoj publici i to u sklopu prestižnog 36. međunarodnog filmskog festivala u Seattleu.

Film će se prikazati u programu Contemporary World Cinema u kojem će biti predstavljeni filmovi iz 40 zemalja svijeta. Festival počinje danas, a film je na rasporedu 30. svibnja i 5. lipnja.

Nuićeva obiteljska drama smještena u Hercegovini pretkraj Domovinskog rata, nakon niza značajnih međunarodnih festivala poput onog u Rotterdamu, Göteborgu, Bergamu i Sofiji te niza nagrada osvojenih na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, i dalje osvaja festivalsku publiku.

Osnovan 1976. godine Međunarodni festival u Seattleu spada među 10 najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala na kojem se godišnje prikaže preko tristotinjak naslova. Ove će se godine festival održati od 20. svibnja do 13. lipnja 2010.

Film Kenjac producirala je produkcijska kuća Propeler film iz Zagreba u koprodukciji sa MaNuFakturom (Bosna i Hercegovina), Film and Music Enterainment (Velika Britanija), Baš Čelikom (Srbija) i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.