Preskoči na glavni sadržaj

Kenjac na međunarodnim festivalima u Singapuru i Wiesbadenu

Sutra počinje 23.međunarodni filmski festival u Singapuru koji će u sklopu ovogodišnjeg bogatog programa ugostiti film Antonija Nuića Kenjac i to u programu Cinema Today. Program donosi godišnji pregled recentnih filmova koji imaju potencijala postati budući klasici.

Tako će se na programu uz Nuićev film prikazati i filmovi Lukasa Moodyssona Mamooth, Jima Jarmuscha The Limits of Control, argentinski The Headless Woman Lurecie Martel te veliki skandinavski kino-hit The Girl with the Dragon Tattoo Nielsa Aldena Opleva. Festival u Singapuru osnovan je 1986. godine i do danas je stekao status najveće filmske godišnje međunarodne manifestacije na kojoj se predstavi preko dvjestotinjak filmova. Ove će se godine festival održati od 15. do 24. travnja 2010.

Nakon Singapura Kenjac u travnju putuje i u Njemačku na 10. međunarodni festival srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma Go East u Wiesbadenu (21. – 27. travnja 2010.) na kojem će se prikazati u popratnom programu pod nazivom Highlights 2010. koji donosi filmove koji su već imali međunarodni festivalski uspjeh, a organizatori ih promoviraju kao filmove iz srednje i istočne Europe koji se ne smiju propustiti.

U ovoj suvremenoj obiteljskoj drami glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Nataša Janjić, Roko Roglić, Tonko Lonza, Emir Hadžihafizbegović, Ljubomir Kapor i Asja Jovanović.

Kenjac je nastao u produkciji Propeler filma iz Zagreba, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.