Preskoči na glavni sadržaj

Kenjac Antonija Nuića na važnim međunarodnim festivalima u Rotterdamu i Göteborgu

Drugi dugometražni igrani film redatelja i scenarista Antonija Nuića Kenjac, pozvan je u službeni program 39. međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu koji se održava od 27. siječnja do 7. veljače 2010. godine.

Film u kojemu su glavne uloge ostvarili Nebojša Glogovac i Nataša Janjić bit će prikazan izvan konkurencije u sekciji Bright Future u kojoj se predstavljaju prva i druga, umjetnički relevantna, filmska ostvarenja iz cijeloga svijeta.

U isto vrijeme, Kenjac će biti prikazan na švedskom 33. međunarodnom filmskom festivalu u Göteborgu, koji traje od 29. siječnja do 8. veljače 2010, i to u sekciji Five Continents koja prikazuje najbolja ostvarenja svjetskih kinematografija. U siječnju ga očekuje i sudjelovanje na američkom Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu (05. - 18. siječnja 2010.), a u ožujku će biti prikazan u službenoj konkurenciji 28. Bergamo Film Meetinga u Italiji (06. – 14. ožujka 2010.).

Film o nesređenim obiteljskim odnosima smješten u malo selo Drinovce u Hercegovini, hrvatsku je premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu na kojem je nagrađen Zlatnom Arenom za scenarij (Antonio Nuić), najbolju kameru (Mirko Pivčević) i najbolju glazbu (Srđan Gulić Gula), a dobitnik je i nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara. Međunarodnu premijeru film je imao na Sarajevo Film Festivalu gdje je prikazan u konkurenciji, a hrvatska kino distribucija započela je u rujnu ove godine. Film je ujedno i hrvatski kandidat za Oscara.

Ostale uloge u filmu tumače Ljubomir Kapor, Tonko Lonza, Emir Hadžihafisbegović, Asja Jovanović, Roko Roglić i Trpimir Jurkić.

Kenjac je nastao u produkciji Propeler filma (Hrvatska), MaNuFaktura, Film and Music Entertainment (UK) i Baš Čelika (Srbija). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.