Preskoči na glavni sadržaj

Katarina Prpić na radionici EAVE 2020. 

Katarina Prpić, kao jedina hrvatska predstavnica, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2020. Riječ je o jednogodišnjem programu profesionalnog usavršavanja namijenjenog europskim producentima audiovizualnih djela (dokumentarnih i igranih filmova) što obuhvaća tri osmodnevne radionice na engleskom jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2020. godine. 

Na radionicama će pedesetak polaznika biti raspoređeno u četiri skupine, a svaku od njih vodit će iskusan producent. Takav grupni rad polaznicima će omogućiti razmjenu znanja i iskustava te dobro međusobno upoznavanje. Ostale aktivnosti uključuju plenarni rad, analizu primjera dobrih praksi, individualne sastanke s analitičarima scenarija i stručnjacima u ovome sektoru, kao i edukaciju o razvoju i proizvodnji, financiranju, pravnim pitanjima, marketingu i pitchingu vezanih uz dokumentarne i igrane filmove. Ove godine na EAVE radionicu pristiglo je rekordnih 249 prijava iz 57 zemalja. 

Katarina Prpić diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon sedam godina iskustva u marketinškoj struci, pridružuje se timu Hrvatskog audiovizualnog centra gdje radi kao voditeljica promocije i plasmana. 2015. počinje s radom u produkcijskoj kući Antitalent gdje radi kao producent na produkciji TV, filmskog i reklamnog online sadržaja. Do 2017. je radila kao koordinator RE-ACT inicijative, koju su osnovali HAVC, Slovenski filmski centar i FVG audiovizualni fond. Kao producentica sudjelovala je na brojnim projektima, a od onih u razvoju svakako valja istaknuti dugometražni igrani film Roka Bičeka Črna mati zemla na kojem radi kao izvršni producent. 

Sve ostale detalje o radionici EAVE potražite na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: Katarina Prpić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.