Preskoči na glavni sadržaj

Kapu u domaćim kinima pogledalo više od 36.500 ljudi

Božićni igrani film za djecu Kapa Slobodana Maksimovića, koji nastaje u produkciji slovenske kuće Senca Studio te u koprodukciji s, između ostalih, i hrvatskim Studijom Dim i PomPom Filmom, do sada je u hrvatskim kinima pogledalo više od 36.500 ljudi. Kapa je trenutno u sedmom tjednu prikazivanja na velikom platnu. 

Iznimna posjećenost kinodvorana ostvarena je i u drugim državama u kojima se Kapa prikazuje. U Sloveniji je film pogledalo oko 52.000 kinoposjetitelja, a ako se tome prirodaju brojevi iz Slovačke, Luksemburga i BiH, Kapu je dosad sveukupno pogledalo 108 tisuća gledatelja. 

Gledanost Kape u hrvatskim kinima, prema podacima distributera Duplicato media, možete pratiti na stranici BoxOffice.hr.

Slovenski redatelj Slobodan Maksimović, kojemu je ovo prvi film za djecu, ponosan je na ovaj veliki uspjeh: "Drago mi je da je dječja publika u svim zemljama u kojima se prikazuje, odabrala 'Kapu' kao najzanimljiviji naslov ovog Božića. Djeca cijene filmove koji pričaju priče iz njihove vlastite perspektive. Zato su i nagradili naš film 'Kapa' s ovako dobrim odazivom u kinima."

Marina Andree Škop, hrvatska koproducentica filma, ne krije zadovoljstvo nakon ovih rezultata na kinoblagajnama: "Pored svih festivalskih priznanja, za Kapu su najveća nagrada i neskrivene simpatije dječje publike u kinima. Ovo je film koji otvara mnoga pitanja o kojima nije uobičajeno govoriti s djecom, te je time i snažnija činjenica da su djeca nakon projekcije pod dojmovima te da preporučuju film svojim prijateljima. To je velika čast za sve nas koji smo sudjelovali u radu na ovom ostvarenju. Vjerujem da će brojnim obiteljima Kapa uljepšati ove blagdane."

Podsjetimo, izvrsna ekipa mladih i odraslih glumaca, među kojima jednu od glavnih uloga tumači Frano Mašković, donosi toplu priču o prijateljstvu, dobroti i univerzalnim ljudskim vrijednostima. Kroz elemente pustolovine, komedije i božićne bajke, film na djeci primjeren način otvara neka važna pitanja o kojima se ne razgovara često.

Pored povjerenja koje mu poklanja publika, ovo kinematografsko ostvarenje je prije dva tjedna osvojilo i Nagradu za najbolji film na K3 filmskom festivalu u austrijskom Villachu. Ovo je treća međunarodna nagrada za film Kapa, nakon što je proglašen za Najbolji film Dječjeg programa Sarajevo Film Festivala te osvojio Nagradu publike KinoKino film festivala u Zagrebu. 

Film Kapa sniman je u Sloveniji, a sinkroniziran je na hrvatski jezik. Nastao je u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Luksemburga i Slovačke, a sufinanciran je, između ostaloga, sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te Hrvatske radiotelevizije. 

Kapa je priča o devetogodišnjem dječaku Eriku koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnjoj Luciji koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Budući da je Božić, oboje se djece nadaju da će im se ostvariti najskrivenije želje. Erik bi praznične dane volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, a Lucija želi mlađu sestru i psa. Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali.

Kapu još uvijek možete pogledati u domaćim kinima!

Osim Kape, hrvatska kinopublika ovih mjeseci ima priliku pogledati pregršt domaćih naslova: u kinima se trenutno prikazuje i Garbura Josipa Žuvana, Šesti autobus Eduarda Galića, Marginalci Ljubomira Kerekeša te Stric Davida Kapca i Andrije Mardešića, a od četvrtka, 5. siječnja, u kinima možete pogledati i dugometražni animirani film Cvrčak i mravica Luke Rukavine

Naslovne fotografije: scene iz filma Kapa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.