Preskoči na glavni sadržaj

Jučer započelo snimanje dječjeg igranog filma Koko i duhovi

Jučer je u Zagrebu, u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, započelo snimanje dugometražnog igranog filma Koko i duhovi redatelja Daniela Kušana čiji su scenarij, prema cijenjenom i uvijek rado čitanom istoimenom romanu za djecu Ivana Kušana, napisali Ivan i Daniel Kušan.

Film će se snimati na lokacijama u Zagrebu i okolici do kraja studenoga ove godine. Glavne uloge u filmu pripale su Antoniu Paraču, Nini Mileti, Kristianu Bonačiću, Filipu Mayeru i Ivanu Maltariću, a uz mlade snage u filmu glume i Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak, Predrag Vušović, Rakan Rushaidat, Olga Pakalović i Almira Osmanović.

Kostimografkinja filma je Emina Kušan, scenograf Ivan Veljača, direktor fotografije Mario Sablić, a producentica filma Ankica Jurić Tilić.

Koko i duhovi napeta je detektivska priča o dječaku Koku koji se seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih „starih“. Stan u koji se useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu, čija je smrt obavijena misterijem. Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja riješiti tajnu? U sve će to biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a bio je i prvi hrvatski dugometražni igrani film kojem je europski program Media 2007. dodijelio potporu za razvoj scenarija.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.