Preskoči na glavni sadržaj

Još jedna nagrada dokumentarcu Što sa sobom preko dana

Višestruko nagrađivani dugometražni dokumentarni film Što sa sobom preko dana redateljice Ivone Juke osvojio je još jednu nagradu: nagradu 'Zlatni lokvanj' na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DokMa koji je ceremonijom dodjele nagrada završio u subotu 8. studenog 2008.

Nagrada Zlatni lokvanj dodjeljuje se najboljem dugometražnom dokumentarnom filmu u kategoriji Međuregionalnog dokumentarnog filma za mlade autore.

Svjetsku je premijeru film Što sa sobom preko dana imao na prestižnom goEast Film Festivalu u njemačkom Wiesbadenu gdje je osvojio nagradu za Najbolji dokumentarni film. Hrvatsku premijeru imao je na 15. Danima hrvatskog filma gdje je osvojio čak tri nagrade - Grand Prix za najbolji film, Oktavijan, nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara, za najbolji dokumentarni film, te nagradu za najbolju montažu. Nagradama je pridruženo i Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu.

Film je odabran za selekciju dvadeset najboljih dokumentarnih filmova svijeta na Festivalu svjetskog filma u Montrealu, te je prikazan i na velikim svjetskim festivalima u Sao Paolu, Kalkuti, Sofiji, Prizrenu, Motovunu i Ljubljani, a krajem studenog biti će prikazan i na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.