Preskoči na glavni sadržaj

Još dva hrvatska naslova u programu 39. filmskog festivala u Rotterdamu

Uz već najavljenog Kenjca Antonija Nuića koji će se naći u glavnom programu 39. izdanja filmskog festivala u Rotterdamu, popratni program tog festivala ugostit će i dva hrvatska kratkometražna filma. U programu After Victory koji prikazuje recentna ostvarenja koja tematiziraju rat, od hrvatskih naslova tako će se naći dokumentarac Tri Gorana Devića te igrani film Oslobođenje u 26 slika Ivana Ramljaka i Marka Škobalja.

Tri, nastao u produkciji Factuma, kolaž je ispovijesti triju sudionika ratnih zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije - hrvatskog dragovoljca, srpskog specijalca i borca Armije BiH koji se prisjećaju proživljenih ratnih strahota. Oslobođenje u 26 slika, nagrađenom na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu Nagradom Atlantic grupe, prati bivšeg partizana koji svoje samotne dane provodi gledajući sumo borbe na televiziji te promatrajući susjede kroz prozor svoga stana. Film je nastao u sklopu projekta Sarajevo grad filma koji se od prošle godine održava u sklopu Sarajevo Film Festivala.

Među ostalima filmovima u programu After Victory naći će se i pobjednik prošlogodišnjeg festivala u Veneciji, izraelski Libanon Samuela Maoza te pobjednik festivala u San Sebastianu, kineski ratni spektakl Grad života i smrti Chuana Lua.

Jedan od najznačajnijih europskih filmskih festival održat će se od 27. siječnja do 7. veljače 2010. godine.

Naslovna fotografija: Fotografije iz filma Tri

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.