Preskoči na glavni sadržaj

Ježeva kuća na Sundanceu 'u lovu' na 29. nagradu

Kanadsko-hrvatska manjinska koprodukcija u američkom Park Cityju prikazana je u nedjelju, 22. siječnja u kratkometražnoj sekciji, u programu Shorts Preceding Features, a projekciji je prisustvovala redateljica i scenaristica Eva Cvijanović.

Ova animirana basna inspirirana dječjim klasikom Branka Ćopića od svoje premijere na prošlogodišnjem Berlinaleu, na kojem je osvojila posebno priznanje u kategoriji Generation Kplus, do danas ne prestaje nizati nagrade. Ježeva kuća može se tako pohvaliti s dvadeset i osam priznanja iz cijeloga svijeta, među kojima su i nagrade sa zagrebačkog Animafesta, iz Annecyja, Kyota, Montreala, tri Oktavijana, ali i nominacija za 'Annie' - najznačajniju američku nagradu za postignuća u animaciji čija će se dodjela održati 3. veljače u Los Angelesu.

Film je na Sundanceu prikazan u nedjelju, 21. siječnja u kinu Prospector Square Theatre u Park Cityju, a projekciji su prisustvovali redateljica i scenaristica Eva Cvijanović te programer Patrick Hubley, kao i glavni 'junaci', lutke iz filma, jež i lisica.

Ježeva kuća je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a nastala je u koprodukciji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobostudija. Produkciju potpisuju Jelena Popović (NFB) i Vanja Andrijević (Bonobostudio).

Od hrvatskih filmaša na Ježevoj kući radili su i animatorica Ivana Bošnjak, kamerman Ivan Slipčević, majstor 'kompozitinga' Mario Kalogjera te montažerka Iva Kraljević, dok je autor glazbe Darko Rundek.

Filmski festival Sundance održava se od 1978., a osnovao ga je glumac Robert Redford. Ovogodišnje izdanje od 18. do 28. siječnja 2018. posjetit će više od 50 000 filmskih profesionalaca i zaljubljenika u sedmu umjetnosti, a sve detalje o ovom događanju možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovna fotografija: Eva Cvijanović i Patrick Hubley
(*Autor fotografije je HAVC)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.