Preskoči na glavni sadržaj

Jelena Lopatić najbolja glumica festivala Transilvania Shorts 

Na netom završenom Međunarodnom filmskom festivalu kratkometražnog filma u Transilvaniji kazališna, televizijska i filmska glumica Jelena Lopatić osvojila je nagradu za ulogu u filmu Munja u režiji Radislava Jovanova Gonza. Riječ je o priči iz omnibusa Zagrebačke priče vol. 3 od šest kratkometražnih filmova čiji su zapleti vezani uz neki nacionalni praznik. 

Munja se odvija na 1. maj, praznik koji je Bruni i Ivi posebno težak: uz to što oboje moraju raditi, netko im ukrade i bicikl, njihovo jedino prijevozno sredstvo. Uz Jelenu Lopatić u filmu glume Jerko Marčić i Mate Gulin, scenarij potpisuje Jasna Žmak, producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, kameru potpisuje Danko Vučinović, montažu Anita Jovanov, a oblikovanje zvuka Hrvoje Štefotić. Film je nastao u produkciji Propeler Filma i koprodukciji s Alka Filmom i Zagreb Film Festivalom. 

Najboljim filmom proglašen je američki Jackie Boy redatelja Musashija Alexandera, koji je uz to osvojio nagradu za najbolju režiju, a glumac David Lee McInnis za isti je film osvojio nagradu za najboljeg glumca. 

Ove godine na festivalu su prikazana 84 filma iz više od 30 zemalja svijeta, a sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.