Preskoči na glavni sadržaj

Jedna od nas Đure Gavrana na Docu Rough Cut Boutique programu u Sarajevu

Jedna od nas Đure Gavrana jedan je od pet dokumentarnih projekata u fazi razvoja odabranih za sudjelovanje na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutique programu koji se održava u sklopu 24. izdanja Sarajevo Film Festivala koji traje od 10. do 17. kolovoza.

Docu Rough Cut Boutique je organiziran u dva modula. Prvi se održavao u Sofiji, gdje je sudionicima bila ponuđena obuka iz filmske montaže, kao i grupne i pojedinačne konzultacije. Drugi modul održat će se tijekom Sarajevo Film Festivala u kolovozu, gdje će biti organizirane dodatne konzultacije, javne projekcije i prezentacija projekata za goste CineLink Industry programa. 

'Ponekad smo prisiljeni donositi teške odluke i između niza potencijalno dobrih, jakih projekata odabrati samo njih pet. Na žalost, imamo samo pet mjesta. Odabrali smo projekte koji su nas impresionirali svojim fantastičnim, neobičnim pričama; filmove čiji reditelji imaju jasno definiran stav o temi koju obrađuju i osigurali su nevjerojatan pristup svojim protagonistima. Vjerujemo da autori pet odabranih filmova imaju najveću potrebu da prošire pogled i svoje teme sagledaju u širem kontekstu, da snimljeni materijal analiziraju sa stručnjacima za dokumentarni film i da otvoreno i suštinski porazgovaraju o narativnoj strukturi svojih uradaka. Na taj se način stvaraju međunarodno privlačni, izvrsni dokumentarci', rekle su Rada Šešić i Martichka Bozhilova, direktorice Docu Rough Cut Boutique programa.

Podsjetimo, Jedna od nas Đure Gavrana na ovogodišnjem je Zagrebdoxu osvojio Zagrebdox Pro nagradu HBO Europe, diplomu i 2 000 eura za daljni razvoj projekta za koji produkciju potpisuje tvrtka Pipser iz Zagreba.

Osim iz Hrvatske, na programu Docu Rough Cut Boutique sudjeluju i projekti u razvoji iz Bugarske (The Magic Life of V), Srbije (Diary of a Serious Offender), Slovenije (Daughter of Camorra) i Rumunjske (The Chalice). 

Više o Docu Rough Cut programu potražite na službenoj stranici Sarajevo Film Festivala

Naslovna fotografija: scena iz filma Jedna od nas

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.