Preskoči na glavni sadržaj

Ivan Kelava na projekcijama Košnica u Zagrebu

U subotu 31. svibnja u čak 23 nezavisna digitalizirana kina diljem Hrvatske održavaju se humanitarne projekcije filma Košnice za pomoć stanovnicima Gunje. Producent filma Ivan Kelava i dizajner zvuka Bojan Perić, obojica rodom iz Gunje, osobno će prisustvovati zagrebačkim projekcijama filma: u kinu Tuškanac u 11 sati, kinu Europa u 19 sati i Muzeju suvremene umjetnosti u 21 sat.

„Petero likova iz Košnica kao da su iz Gunje – život im možda nije meden, ali bore se u svojim košnicama izvući najbolje što mogu, naći zrno optimizma, čak stignu biti i mjestimično duhoviti. Cijela priča o životu nakon poplava u Gunji malo podsjeća na filmsku dramaturgiju. Bilo bi super, ako ljudi mogu, da dođu i podrže ove humanitarne projekcije – ne toliko da plate kartu zbog kvrgavih početaka, koje proživljavamo ovih dana, nego u ime sretnih krajeva”, izjavio je Ivan Kelava

Podsjetimo, uslijed katastrofa koje su pogodile istok naše zemlje i Hrvatski audiovizualni centar se uključio u pomoć ugroženima na poplavljenim područjima humanitarnom projekcijom filma Košnice, koju realizira u suradnji s 23 nezavisna digitalizirana kina diljem Hrvatske. Film će se prikazivati u subotu 31. svibnja, a riječ je o dugometražnom omnibusu studenata filmskih akademija iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Kölna i Praga.

Košnice govore o petero junaka u pet različitih gradova na putu do posla koji, dok se bave svakodnevnim brigama, putem radija prate vijest o tajanstvenom nestanku pčela. 

Sav prihod od ulaznica bit će doniran za pomoć stanovnicima Gunje.

Košnice će se prikazivati u Centru za kulturu Čakovec, kinu 30. svibnja u Daruvaru, kinu Korzo u Gospiću, kinu Velebit u Koprivnici, Centru za kulturu Korčula, kinu Moslavina u Kutini, Pučkom otvorenom učilištu Novska, kinu Urania u Osijeku, kinu Hrvatski dom u Pakracu, kinu Spomen dom u Pazinu, Pučkom otvorenom učilištu Poreč, kinu Valli u Puli, Art-kinu Croatia u Rijeci, kinu Antonio Gandusio u Rovinju, Pučkom otvorenom učilištu Samobor, Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku, kinu Karaman i Kinoteci Zlatna vrata u Splitu, Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Pučkom otvorenom učilištu Zabok te kinima Europa, Tuškanac i Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Više informacija i plakat možete pronaći ovdje, a raspored projekcija po gradovima ovdje.

Svi koji ne mogu sudjelovati u projekcijama novac mogu uplatiti na poseban broj žiro-računa Općine Gunja: HR0924850031500005992. 

Pomoći možete i pozivom na donacijski telefon 060 90 11 – jednim pozivom donirate 6,25 kuna (PDV uključen).

Naslovna fotografija: Ivan Kelava (u sredini) na dodjeli nagrade Discovery na Berlinaleu 2014. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.